Smörj huden från insidan

torr hudEn torr hy har framförallt brist på fettsyror och kan därför behöva ”smörjas” från insidan. Satsa på nötter, grönsaker och frukter som är rika på framförallt omega-3. Gör en fräsch grön juice på spenat, avokado, äpple, päron, lite banan och kokosolja.

Kombinera med att smörja huden utifrån med Ansiktsolja 3

 

facebooktwitterpinterest

Så här skyddar och vårdar du din hy på naturlig sätt i vinter!

vinterhyDet är inte konstigt om din hy känns torr och fnasig under vintern, den får utstå mycket under den kalla delen av året. Kyliga och blåst ute, samtidigt som det är torr luft inne. Dessa skiftningar innebär stora påfrestningar för din hud.

Kör en reningskur. Ät bara grönsaker, frukt och bär och drick grönsaksjuicer en dag i månaden.

Massera huden. Ta bort döda hudceller och få fart på blodcirkulationen med en hampahandske när du badar eller duschar.

Smörj inifrån. Enklast är att äta fet fisk, nötter, fröer, olivolja och kallpressad kokosolja.

Smörj huden. Stärk den underliggande bindväven som gör huden fast, mjuk och smidig. Använd helst produkter utan vatten. Skogsstigens ansiktsolja för torr hy med eterisk olja av mandarin och jasmin.

Duscha inte för ofta. Att duscha för ofta torkar ut huden. När man tvättar sig försvinner en del av det naturliga fettet.

Använd kläder av bomull. Undvik att ha kläder som inte andas. Syntetiska material kan stänga igen.

facebooktwitterpinterest

Bubbetorp Julmarknad

151117Förberedelser inför julmarknaden på Bubbetorp i Karlskrona 5 och 6 december. Flaggstångsbelysningen är på plats. Skogsstigens ställer ut med sina ekologiska produkter.

facebooktwitterpinterest

Stressad inför julen?

151116Det är mycket som ska fixas med och det är inte konstigt om paniken kommer krypande när julen närmar sig. Skogsstigens bjuder dig på en gåva i form av kroppsolja 22 (30 ml) när du beställer produkter i november.

Beställ dina julklappar redan nu så kan du lugnt luta dig tillbaka och njuta av glöggen framför brasan.

Erbjudandet gäller november ut.

facebooktwitterpinterest

Ekologisk 100% naturlig

Ekologisk 100% naturligEkologisk 100% naturlig.

facebooktwitterpinterest

Tvåla och Tvaga

Tvåla och TvagaSkogsstigens är nu en oerhört glad och stolt leverantör till Göteborgs underbara tvålbutik Tvåla & Tvaga.

Hos Tvåla & Tvaga hittar du nyheten raktvål och vår populära skäggolja från Skogsstigens. Liksom skäggoljan är raktvålen doftsatt med eterisk olja av tallbarr och enbär. Fräsch kådig och pepprig trädoft, frisk och eldig på samma gång.

www.tvalatvaga.se

facebooktwitterpinterest

Grattis alla mammor

150531Stort tack till er som valde att skämma bort mamma med skogsstigens produkter idag. <3

facebooktwitterpinterest

Ansiktsolja anpassad för dig

skogsstigens ansiktsoljorSkogsstigens ansiktsoljor är anpassade för din hudtyp. Både oljan 02 för fet hy och 03 för torr hy har basen av aprikoskärnolja som är mjukgörande och fuktighetsbevarande men 02 innehåller även bla tistelolja som får blemmor att minska och eterisk olja av petitgrain som är uppfriskande och balanserar talgproduktionen. Ansiksolja 03 innehåller istället bla jojobaolja som är extra fuktighetsbevarande och eterisk olja av jasmin som verkar lugnande och avslappnande på huden.

Ansiktsolja 02
Ansiktsolja 03

facebooktwitterpinterest

Skogsstigens produkter på Solrosen Hudvård

Solrosen Hudvård Med stor glädje meddelas att Skogsstigens har fått en ny återförsäljare, Solrosen Hudvård i Karlskrona som drivs av Agneta Friberg. På Solrosen hudvård får din hud en skön och avkopplande hudvårdsbehandling och en upplevelse för kropp och själ. Agneta utför professionell och omsorgsfull hudvård för ditt välbefinnande. Solrosen Hudvård erbjuder en mängd olika behandlingar, läs mer om det här>>

Du bokar smidigt tid direkt via hemsidan www.hudvard.se

facebooktwitterpinterest

Härlig långfredag

150402-06Hoppas att ni alla har en riktigt lugn och härlig långfredag. :)

 

 

facebooktwitterpinterest